Kamenickým fantómom odzvonilo, sú obvinení z vlámaní do domov

13.01.2009 Humenné

Humenné 13. januára (TASR) - Kamenickým fantómom odzvonilo, sú obvinení z vlámaní do domov.
Takto komentovala úspech humenských policajtov, ktorí objasnili niekoľko prípadov krádeží vlámaním a porušovaní domovej slobody v Kamenici nad Cirochou počas troch rokov, prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.
Trojicu páchateľov z tej istej obce usvedčili a zadržali. Ide o mužov vo veku 18, 22 a 48 rokov, ktorí po predchádzajúcej dohode vykrádali neobývané rodinné domy. V marci 2007 vykradli dom na Humenskej ulici, odkiaľ si odniesli 30 litrových fliaš s alkoholom, jelenie parohy, štyri starožitné stoličky a ďalšie cenné veci. Majiteľke vznikla škoda najmenej 2224 eur (67.000 Sk). V ďalšom roku si vyhliadli neobývaný dom, z ktorého ukradli dve sady krištáľových pohárov, tri obrazy s motívom krajiny, kávovú súpravu a ďalšie veci. Majiteľke spôsobili škodu 272 eur (8.200 Sk).
Trojica sa činila už v roku 2005 a 2006, keď v jednom prípade ukradla dámske lyžiarske topánky, v ďalšom jelenie a srnčie parožie, obraz, brúsené poháre a ďalšie veci. Na prahu zimy v novembri 2005 si vyhliadla kabáty, paplóny i vankúše. \"Skutok je síce už premlčaný vzhľadom na dobu, ale obvinený sa k nemu priznal. V roku 2005 bolo trestné stíhanie vo veci prerušené, pretože v tom čase neboli zistené skutočnosti oprávňujúce vykonať trestné stíhanie voči konkrétnej osobe. Keďže vyšli najavo nové skutočnosti, v trestnom stíhaní v tomto prípade sa pokračuje a je plne odôvodnené, \" konštatovala hovorkyňa. Dodala, že ďalšie prípady vlámaní do rodinných domov riešia humenskí kriminalisti.
 

Vyberte región